Naomi Osaka s-a retras din turneul de la Tokyo din motive medicale

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, fost numărul 1 mondial, s-a retras joi de la turneul de la Tokyo, invocând dureri abdominale, relatează AFP.

Jucătoarea de 24 de ani urma să o întâlnească pe brazilianca Beatriz Haddad Maia în turul doi, dar a fost forţată să renunţe, spunând că „nu-i permite corpul” să-şi apere şansele.

„Este o onoare să pot juca la Toray Pan Pacific Open, în faţa tuturor acestor fani minunaţi, aici în Japonia”, a spus Osaka într-un comunicat al organizatorilor turneului. „Acest turneu a fost întotdeauna şi va rămâne un turneu special pentru mine şi mi-aş fi dorit să intru astăzi pe teren, dar corpul meu nu îmi permite”, a adăugat ea, promiţând să revină în 2023.

Osaka, a 48-a jucătoare din lume, se luptă să-şi recapete nivelul care i-a permis să câştige patru turnee de Grand Slam. A fost eliminată în primul tur al turneului de la Cincinnati şi apoi la US Open în august, după ce a renunţat la meciul de deschidere de la Toronto pe 10 august din cauza durerilor de spate.

Ea se calificase şi în turul 2 al turneului de la Tokyo – unde este deţinătoarea titlului ultimei ediţii disputate în 2019 – în urma abandonului adversarei sale, australianca Daria Saville, accidentată la genunchi.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI