Convorbire telefonică între prinţul Charles şi Emmanuel Macron. Despre ce au discutat cei doi?

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a felicitat pe prinţul Charles pentru ceremoniile organizate cu ocazia jubileului reginei Elisabeta, într-o convorbire telefonică în care moştenitorul tronului britanic şi liderul francez au discutat şi despre războiul din Ucraina, a anunţat biroul lui Macron, potrivit Reuters.

Prinţul Charles a exprimat recunoştinţa familiei regale pentru „semnele profunde de prietenie arătate de Franţa în timpul jubileului”, a precizat Palatul Elysee într-un comunicat. 

Macron i-a dăruit reginei un cal aparţinând Gărzii Republicane Franceze pentru a marca jubileul, descriind-o pe monarh ca fiind „firul de aur” care a legat Franţa şi Marea Britanie în timpul domniei sale de 70 de ani.  

Elisabeta este cunoscută pentru dragostea ei pentru cai. Fabuleu de Maucour, calul castrat gri în vârstă de şapte ani dăruit de Macron, l-a escortat pe preşedinte pe Champs Elysees din Paris luna trecută, în cadrul unei ceremonii oficiale. 

Charles şi Macron au discutat, de asemenea, despre Ucraina în conversaţia lor telefonică de marţi, a precizat Elysee, menţionând că cei doi au fost de acord cu privire la „importanţa menţinerii unităţii care a prevalat între aliaţi de la începutul invaziei”. 

De asemenea, ei au discutat despre consecinţele războiului în agravarea insecurităţii alimentare la nivel mondial, precum şi despre problemele de mediu. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI