Această țară se redeschide pentru turiști după doi ani

Japonia îşi deschide graniţele pentru turiști după doi ani de pandemie, însă cu anumite restricții.

Turiştii străini care vizitează Japonia vor fi obligaţi să poarte măşti sanitare, să îşi procure o asigurare medicală privată şi să fie însoţiţi pe tot parcursul şederii lor de ghizi, a anunţat, marţi, Guvernul japonez, relatează Reuters.

”Ghizii ar trebui să reamintească frecvent participanţilor la tur măsurile necesare de prevenire a infecţiilor, inclusiv purtarea şi îndepărtarea măştilor, în fiecare etapă a turului”, a precizat JTA în noile instrucţiuni.

Obligativitatea purtării măştii sanitare se va menţine chiar şi în aer liber, în condiţiile în care oamenii interacţionează în imediata apropiere, potrivit JTA.

Japonia a impus unele dintre cele mai stricte controale la frontieră din lume pe parcursul pandemiei, interzicând intrarea aproape tuturor persoanelor care nu au cetăţenie japoneză.

Pe măsură ce majoritatea statelor renunţă la carantina totală, Japonia îşi relaxează şi regulile. Astfel, premierul Fumio Kishida s-a angajat să alinieze măsurile luate la frontieră cu celelalte naţiuni bogate.

Guvernul a început recent să relaxeze măsurile referitoare la purtarea măştii în privinţa publicului larg, deşi majoritatea populaţiei continuă să poarte mască.

Cetăţenii japonezi purtau frecvent măşti cu scopul de a împiedica răspândirea germenilor şi a evita inhalarea polenului chiar şi înainte de pandemia de coronavirus.

Japonia a efectuat ”tururi de testare” a unor grupuri de aproximativ 50 de persoane luna trecută, majoritatea agenţi de turism, dar unul dintre participanţi a fost testat pozitiv cu virusul care provoacă COVID.

James Jang, un agent de turism din Australia, care a luat parte la unul dintre tururile de testare, a spus că regulile ar putea descuraja unii oameni să viziteze Japonia în prezent.

”Clienţii vor fi de acord să poarte o mască în interior, dar purtarea lor timp de 24 de ore este o bătaie de cap”, a declarat Jang.

De asemenea, el a menţionat că şi costul pentru a avea un ghid alături în orice moment poate descuraja turiştii să viziteze Japonia.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI