Pele, internat din nou pentru tratamentul de cancer la colon

Pelé, fostul fotbalist brazilian în vârstă de 81 de ani, este internat de luni la Sao Paulo.

Acesta urmează un tratament pentru cancerul de colon descoperit în septembrie anul trecut, a anunţat marţi instituţia medicală care îl tratează.

Starea de sănătate a „regelui” Edson Arantes do Nascimento este „bună şi stabilă şi este de aşteptat să părăsească spitalul în zilele următoare”, a spus Spitalul Albert Einstein, într-un comunicat.

Fostul fotbalist în vârstă de 81 de ani, de trei ori câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia (1958, 1962, 1970), a fost internat în spital pe 13 februarie, pentru a continua tratamentul pentru o tumoră de colon depistată în septembrie anul trecut. El a fost externat la 27 februarie.

Pe 4 septembrie 2021, Pelé a fost operat în acelaşi spital pentru a elimina o tumoare de colon depistată în timpul examinărilor de rutină. Apoi a stat zece zile într-o secţie de terapie intensivă, înainte de a reveni pentru scurt timp, din cauza dificultăţilor de respiraţie. El fusese din nou internat timp de două săptămâni în decembrie pentru chimioterapie.

Starea de sănătate a lui Pele a fost fragilă în ultimii ani, cu mai multe internări. În 2019, a fost internat la Paris şi apoi transferat la Sao Paulo pentru pietre la rinichi.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI