Orban: Înlocuirea lui Cîţu la şefia PNL arată ca o lovitură de stat dată de o huntă militară

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că „modul în care s-a făcut schimbarea lui Cîţu arată ca o lovitură de palat dată de o huntă militară.

În opinia sa, înlocuirea lui Cîțu cu Nicolae Ciucă este “frecţie la un picior de lemn”.

″Înlocuirea lui Cîţu cu Ciucă este o frecţie la un picior de lemn, iar modul în care arată structura de conducere a partidului cu Ciucă, Armata şi cu Bode, Miliţia, pe post de secretar general, arată că PNL a murit şi că s-a născut ‘UM (unitatea militară, n.r.) – PNL’. PNL este în momentul de faţă prizonierul unui proiect nedemocratic, hapsân şi egoist al celui care şi-a bătut joc de români, Werner Klaus Iohannis, care pentru dorinţa lui de a nu se pensiona după ce-şi termină mandatul fără nicio realizare, a aruncat în aer scena politică, a distrus dreapta politică, perspectivele de dezvoltare a României, de modernizare şi reformare a statului, numai pentru a-şi asigura un aliat care să-i garanteze din 2024 că nu va rămâne şomer sau pensionar şi că mai poate să reprezinte ceva în viaţa politică”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta susţine că preşedintele Klaus Iohannis “a adus PSD la putere pentru că are de gând să formeze o alianţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, cu candidat la preşedinţie din partea PSD şi candidat din partea PNL, la funcţia de premier a lui Iohannis”.

Liderul Partidului Forţa Dreptei a mai afirmat că înlocuirea lui Florin Cîţu arată ca “o lovitură de palat, dată de o huntă militară”, explicând că acesta era plecat în Statele Unite ale Americii să reprezinte România ca preşedinte al Senatului şi a avut întâlniri la nivel înalt, iar când s-a întors acasă “află că a fost mazilit din funcţie”.

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, susţine că problema PNL nu este Florin Cîţu, ci faptul că această formaţiune politică s-a transformat în “UM PNL” şi a devenit “o unealtă a lui Iohannis”, pe care şeful statului o foloseşte ”în interes personal”.

“Problema PNL este aceea că a devenit o unealtă a lui Iohannis, care foloseşte PNL-ul în interes personal. A doua problemă este aceea că PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul. S-a transformat în UM PNL – unitatea militară PNL, cu Armata şi cu Miliţia în frunte, pe post de preşedinte şi de secretar general. A treia mare problemă este că e în alianţă cu PSD şi că nu are capacitatea de a reprezenta clasa mijlocie şi alegătorii liberali care au acordat încrederea. În fine, ultima problemă este o problemă de gravă lipsă de caracter. PNL, la vârf astăzi, a adunat toate gunoaiele, oameni lipsiţi de caracter, trădători, (…) oameni care nu au decât interese personale şi afaceri cu statul şi nu au nicio legătură cu cetăţeanul român. Astea sunt problemele PNL, nu Cîţu”, a precizat Orban, sâmbătă, conform Agerpres.

Întrebat dacă ar fi interesat să revină în PNL în actualul context, Orban a spus că “sub nicio formă” nu ia în calcul o asemenea variantă, atât timp cât PNL “va fi unealta lui Iohannis”.

“Sub nicio formă. Atât timp cât PNL va fi unealta lui Iohannis, atât timp cât PNL va accepta să stea la guvernare cu PSD, atât timp cât în conducerea PNL vor rămâne oameni gen Iulian Dumitrescu, Flutur, Bode, Alina Gorghiu ş.a.m.d., oameni certaţi complet cu interesul public, ei sunt adversarii mei politici şi în niciun caz posibili parteneri”, a conchis Orban.

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei s-a aflat, sâmbătă, la Timişoara, unde a prezentat grupul de iniţativă, Biroul interimar, care va dezvolta organizaţia în judeţ, până acum având în jur de 500 de membri, în Timiş.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI