Oraşul Shanghai va intra în carantină

Shanghai va închide oraşul în două etape, în vederea efectuării testării locuitorilor pentru Covid-19 pe parcursul unei perioade de nouă zile.

Shanghai a raportat un nou record zilnic pentru infecţii asimptomatice, transmite Reuters. Autorităţile au spus că vor împărţi Shanghai-ul în două pentru această testare, folosindu-se ca referinţă râul Huangpu, care trece prin oraş.

Districtele din estul râului şi unele din vestul acestuia vor fi închise pentru testarea locuitorilor între 28 martie şi 1 aprilie.

Zonele rămase vor fi închise pentru testarea populaţiei între 1 şi 5 aprilie.

Transportul public, inclusiv serviciile de transport la cerere, în aceste zone vor fi suspendate în perioada carantinei, a declarat guvernul oraşului pe contul său oficial  de pe reţeaua de socializare WeChat, adăugând că vehiculele neaprobate nu vor fi permise pe drumuri.

De asemenea, guvernul a mai spus că toate firmele şi fabricile vor suspenda producţia sau vor lucra de la distanţă în timpul carantinei, cu excepţia celor implicaţi în oferirea de servicii publice sau furnizarea de alimente.

Shanghai s-a luptat cu o nouă creştere a cazurilor de Covid-19 de aproape o lună, iar sâmbătă a raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de la retragerea epidemiei iniţiale din China.

Oraşul a înregistrat 2.631 de cazuri noi asimptomatice, care au reprezentat aproape 60% din totalul cazurilor asimptomatice noi din China în acea zi, plus 47 de cazuri noi cu simptome.

În timp ce numărul cazurilor din Shanghai rămâne modest în raport cu standardele globale, oraşul cu 26 de milioane de locuitori a devenit un teren de testare pentru strategia ”zero-Covid” a Chinei, care încearcă să pună sub control varianta extrem de infecţioasă Omicron.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI