Atac terorist în Israel: 2 polițiști au fost uciși

 

Doi polițiști au fost ucişi, iar alte cel puţin trei persoane au fost rănite, duminică seară, după ce doi bărbați au deschis focul într-o zonă aglomerată din oraşul israelian Hadera, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene.  Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Atacul a avut loc în apropierea unei staţii de autobuz şi a unor restaurante din Hadera, localitate situată la aproximativ 45 de kilometri nord de Tel Aviv.

Doi cetăţeni israelieni de etnie arabă au deschis focul la întâmplare spre trecători, înainte de a fi împuşcaţi mortal de forţele de ordine, relatează The Times of Israel, citat de Mediafax. Atacul s-a soldat cu moartea a doi agenţi de poliţie şi rănirea altor trei persoane, care sunt spitalizate.

Autorităţile israeliene au stabilit că cei doi atacatori sunt cetăţeni israelieni de etnie arabă din orașul Umm al-Fahm.

Premierul Israelului, Naftali Bennett, s-a deplasat în cursul nopţii la locul atentatului şi le-a mulţumit agenţilor de poliţie implicaţi în neutralizarea teroriştilor. Prim-ministrul va organiza o reuniune de urgenţă cu şefii serviciilor de securitate israeliene.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a condamnat vehement atacul terorist din Israel. Şeful diplomaţiei americane s-a aflat duminică în Israel pentru o întâlnire „istorică”, în deşertul Negev, cu omologii săi din ţările arabe care şi-au normalizat relaţiile cu statul evreu, în cadrul unui turneu prin Orientul Apropiat şi Africa de Nord, notează AFP, citată de Agerpres.

În Israel au avut loc o serie de atacuri teroriste în ultimele săptămâni.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI