Secretarul general al NATO: Un atac chimic al Rusiei „ar schimba enorm natura” conflictului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat joi că un atac chimic al Rusiei în Ucraina „ar schimba enorm natura” conflictului şi ar putea afecta ţări aliate vecine, relatează EFE, care remarcă faptul că şeful Alianţei Nord-Atlantice nu a dorit să speculeze dacă o astfel de situaţie ar motiva o reacţie de apărare a alianţei.

„Nu voi specula dincolo de faptul că NATO este mereu dispusă să apere, să protejeze şi să reacţioneze la orice fel de tip de atac împotriva unei ţări aliate”, a declarat Stoltenberg pentru presă, la sosirea sa la summitul extraordinar NATO la care liderii alianţei vor discuta criza din Ucraina, potrivit Agerpres.

La summitul de joi, liderii NATO vor discuta despre consolidarea Flancului Estic, respectiv crearea de patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

Totodată, liderii trebuie să fie de acord cu creșterea investițiilor în apărare și a subliniat că NATO este gata să reacționeze la orice fel de atac. China trebuie să condamne agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a afirmat secretarul general al NATO.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI