Barack Obama, diagnosticat cu Covid-19

Fostul preşedinte american Barack Obama a anunțat duminică, pe Twitter, că a fost testat pozitiv la COVID-19.

Barack Obama a avut simptome uşoare și dă asigurări că se simte bine. Soția sa, Michelle Obama, care este vaccinată, nu s-a infectat cu coronavirus momentan.

 „Michelle și cu mine suntem recunoscători că suntem vaccinați și  avem și booster-ul, iar ea a fost testată negativ”, spune fostul președinte, care îi îndeamnă pe americani să se vaccineze, chiar dacă numărul infectărilor din Statele Unite este în scădere.

În Statele Unite, s-au înregistrat aproape 80 de milioane de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, în timp ce numărul deceselor se apropie de 970.000, cel mai ridicat din lume.

În această săptămână, pentru prima oară în ultimele șapte luni, numărul spitalizărilor a coborât sub 30.000. Și numărul deceselor este, de asemenea, în scădere.

Autorităţile sanitare americane au relaxat în bună parte restricțiile, iar purtarea măştii doar în anumite locuri mai este obligatorie, în rest fiind păstrată măsura doar la nivel de recomandare.

La mijlocul lunii ianuarie, când valul pandemic determinat de varianta Omicron a înregistrat un vârf în Statele Unite, au fost 700.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI