Horia Tecău va fi căpitanul nejucător al echipei de FedCup

Horia Tecău, retras din cariera de tenismen după întâlnirea Spania – România din Cupa Davis, va fi căpitanul nejucător al echipei feminine de Billie Jean King Cup, fostă FedCup, a declarat Răzvan Itu, directorul general al FR Tenis.

„Am reuşit şi l-am determinat să devină căpitanul echipei de Cupa Federaţiei. Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete, le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia. (n.r. – despre cum va fi colaborarea cu Simona Halep) Extraordinară, deja el a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el”, a declarat Răzvan Itu, pentru Telekom Sport.

Tecău a jucat ultimul meci sâmbătă, alături de Marius Copil, la Marbella. Cei doi au învins cuplul Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, scor 7-6 (2), 6-4, dar România a pierdut întâlnirea cu Spania, scor 1-3.

În vârstă de 37 de ani, Tecău şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului trecut, dar a acceptat să joace un ultim meci în Cupa Davis.

Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca.

În urma acestui eşec, echipa tricoloră a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiţiei.

Polonia va fi gazda întâlnirii din 15-16 aprilie, care va stabili echipa ce va merge la Turneul Final.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI