Câți ucraineni au solicitat azil în România de la debutul războiului?

Un număr de 1.408 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începerea conflictului din Ucraina, transmite MAI.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 1.408 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei”, precizează MAI.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de 64,8 %.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, 78.318 de persoane, dintre care 25.294 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 82.946 de persoane, dintre care 19.575 de cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Totodată, 21.083 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 23.432 pe sensul de ieşire.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI