Rusia va ataca sută la sută Ucraina! Avertisment dur din partea secretarului american al Apărării: Când se va întâmpla

Lloyd Austin, secretarul american Apărării – fost comandat în timpul operațiunilor militare desfășurate în Irak, jucând un rol decisiv în marșul fulger al Diviziei a 3-a Infanterie din Kuweit la Bagdad și decorat cu Steaua de Argint -, a declarat că o invazie a Ucrainei de către armata Rusiei ”nu este o cacealma” dacă sunt puse în scenariu toate desfășurările de trupe și pozițiile ocupate de armata rusă.

Austin, fost adjunct al Șefului Statului Major al Armatei SUA – în perioada 2012–2013 -, a avertizat că Vladimir Putin are mai multe opțiuni la dispoziție, iar probabilitatea unui atac împotriva Ucrainei este foarte mare.

”(n.red. – Vladimir Putin) nu joacă la cacealma. Are la dispoziție o serie de opțiuni și ar putea ataca în scurt timp. Cred că a asamblat genul de lucruri de care ai avea nevoie pentru a conduce o invazie de succes”, a declarat Lloyd Austin în timpul unui interviu acordat ABC News în Polonia, la Powidz, acolo unde secretarul american al Apărării a vizitat trupele americane și poloneze.

Vineri, reprezentantul american la Organizația pentru Cooperare în Securitate în Europa (OSCE) a raportat acelei organizații că SUA apreciază că Rusia a desfășurat ”probabil” între 169.000 și 190.000 în apropierea granițelor Ucrainei.

În ceea ce privește retragerea unor trupe rusești de la graniță cu Ucraina – așa cum au transmis oficiali ai Ministerului Rus al Apărării, Lloyd Austin și-a exprimat scepticismul, spunând că încă există o logistică (inclusiv echipamente medicale, rezerve de sânge, spitale de campanie și un număr mare de medici) de care nu ai avea nevoie decât dacă te pregătești pentru operațiuni militare.

”Dacă s-ar retrage în garnizoanele permanente, nu am vedea genul de lucruri în ceea ce privește nu numai puterea de luptă, ci și sprijinul logistic, sprijinul medical și aviația de luptă pe care le-am văzut în regiune”, a mai avertizat secretarul american al Apărării.

Vineri, un oficial de la Pentagon a declarat – dar sub acoperirea anonimatului – că peste 40% din forţele ruse masate la graniţele Ucrainei se află ”într-o poziţie de atac”.

”40 până la 50% sunt în poziţie de atac. S-au desfăşurat în punctele de adunare tactică în ultimele 48 de ore”, a transmis oficialul.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI