Bill Gates deja știe: Este prea târziu. Vom avea o altă pandemie

Bill Gates, fondatorul Microsoft și sponsor al cercetărilor care au dus la crearea vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca, participă la Conferința pentru Securitate de la Munchen, unde a făcut noi predicții legate de viitoarea pandemie și a estimat felul în care se va încheia cea actuală.

Conform canalului american CNBC, Gates a spus, vineri, că riscul de boală severă ca urmare a infectării cu COVID-19 „a scăzut dramatic”, însă o nouă pandemie este „aproape sigură”.

Potrivit lui Gates, noua pandemie va apărea, probabil, ca urmare a răspândirii unui patogen care nu face parte din familia virală a COVID-19.

Miliardarul american a pledat cauza unor investiții care ar trebui deja făcute în tehnologia medicală, pentru a ajuta umanitatea să dispună de „arme” mai bune în lupta contra noii pandemii.

„Vom avea o altă pandemie. Data viitoare, va fi un alt agent patogen”, a insistat Gates, conform sursei citate.

„Data viitoare ar trebui să încercăm să contracarăm pandemia în circa șase luni, în loc de doi ani”, a adăugat el, arătând că platformele deja existente, inclusiv tehnologia ARN mesager, ar trebui să facă posibil acest lucru.

Bill Gates: „Virusul a făcut o treabă mai bună decât vaccinurile”

„Costurile pregătirii pentru următoarea pandemie nu sunt atât de mari. Nu este ca în cazul schimbărilor climatice. Dacă suntem raționali, o vom identifica mai devreme”, crede Bill Gates.

În ceea ce privește actuala pandemie, el spune că efectele cele mai rele s-au diminuat, pe măsură ce părți ale populației globale au dobândit un anumit nivel de imunitate, iar severitatea infecției a scăzut odată cu răspândirea variantei Omicron.

Potrivit fondatorului Microsoft, imunitatea populației vine pe seama expunerii la virus, care „a făcut o treabă mai bună decât vaccinurile”.

„Riscurile de boală severă, asociată în principal cu vârsta înaintată și obezitatea sau diabetul sunt în prezent reduse în mod dramatic datorită expunerii la infecția cu COVID”, crede Gates.

El a mai adăugat că este deja „prea târziu” pentru atingerea țintei Organizației Mondiale a Sănătății, de a vaccina 70% din populația globală până la mijlocul lui 2022.

În prezent, circa 61,9% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI