Această țară relaxează și mai mult restricțiile anti-pandemie

Guvernul de la Lisabona a anunţat, în urma unei reuniuni ministeriale de joi, anularea regulilor care cereau vaccinarea anti-COVID-19, recuperarea după boală sau un test negativ de coronavirus pentru a avea acces în hoteluri şi restaurante, precum şi renunţarea la limitele de capacitate impuse unor locuri publice, conform dpa şi Xinhua, citate de Agerpres.

Documentul de vaccinare se va mai cere însă la intrarea în ţară.

De asemenea, se renunţă la testarea obligatorie pentru acces la evenimente sportive, precum şi la recomandarea de telemuncă.

„Este un nou pas spre viaţa normală care ne-a fost răpită acum aproape doi ani”, a spus ministrul de stat Mariana Vieira da Silva.

Unele restricţii se menţin deocamdată, masca fiind în continuare cerută în spaţii publice închise, iar persoanele nevaccinate sau nevaccinate cu booster trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în spitale şi cămine.

Starea de alertă se menţine, în această formă atenuată, până pe 7 martie.

Numărul infectărilor zilnice raportate în ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori a scăzut recent la circa 16.000, după un record de peste 65.000 la sfârşitul lui ianuarie.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI