Novak Djokovici s-a înscris la turneul de la Indian Wells. Principala condiție: Vaccinul anti-Covid

Novak Djokovici este unul dintre jucătorii înscrişi la Indian Wells Masters 1000 (7-20 martie). Pentru a participa însă, jucătorul este obligat să se vaccineze anti-Covid.

„Sănătatea şi siguranţa fiind prioritatea principală, turneul va necesita o dovadă valabilă a vaccinării complete pentru a intra în complexul de tenis Indian Wells”, au declarat organizatorii miercuri.

„Directivele pentru jucători sunt guvernate de protocoalele stabilite de WTA şi ATP şi de restricţiile stabilite de Statele Unite cu privire la statutul de vaccinare al călătorilor internaţionali care intră în ţară”, se precizează în comunicat.

Pentru a putea candida la un al şaselea titlu în deşertul din California, Djokovici va trebui să facă dovada vaccinării complete.

Înscris şi el la turneul de la Dubai, care va avea loc între 21 şi 26 februarie, Djokovii se prezentase, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din Australia, epilog al unei lungi saga în jurul statutului său de vaccinare, după ce nu a reuşit să convingă justiţia acestei ţări să accepte apelul său împotriva anulării vizei sale de către guvern.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI