SUA transmite că Rusia are medici şi spitale de campanie la frontiera cu Ucraina

Rusia are medici, infirmieri şi spitale de campanie la frontiera cu Ucraina, pe fondul mobilizării de trupe ruse în această zonă, a declarat marţi într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite EFE.

Potrivit lui Kirby, Moscova şi-a intensificat în ultimele săptămâni „capacităţile logistice şi de mentenanţă”, printre care se numără şi asistenţa medicală pentru militarii săi.

„Aceasta include spitale de campanie, medici şi infirmieri, tipul de lucruri de care este nevoie pentru a oferi asistenţă medicală trupelor de pe teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, răspunzând unei întrebări.

Totuşi, John Kirby a insistat că doar această informaţie „nu este un indicator” în sine că o invazie ar fi iminentă. „Nu neapărat”, a declarat el.

Tensiunile au sporit în ultima lună ca urmare a comasării de către Rusia a 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina. Occidentul se teme că Rusia se pregăteşte să invadeze ţara vecină, în timp ce Moscova insistă că nu doreşte un război cu Ucraina şi că nu ameninţă această ţară. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI