Drama „Casa Gucci”, pentru a treia săptămână pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul „Casa Gucci/ House of Gucci”, regizat de Ridley Scott, cu Lady Gaga şi Adam Driver în distribuţie, s-a clasat, pentru a treia săptămână consecutiv, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend.

În al treilea weekend de la debutul pe marile ecrane româneşti, lungmetrajul a generat încasări de 469.661de lei, potrivit cifrelor Cinemagia.

Drama detaliază asasinarea lui Maurizio Gucci (jucat de Adam Driver) şi decăderea dinastiei din industria modei. Lady Gaga joacă rolul Patriziei Reggiani, fosta soţie a lui Maurizio care a fost acuzată şi condamnată pentru asasinarea lui, după ce a părăsit-o pentru o femeie mai tânără. Patrizia Reggiani a executat 18 ani de închisoare, primind porecla Black Widow, înainte de a fi eliberată în 2016.

Povestea este bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston şi Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuţie fac parte Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino şi Mădălina Ghenea.

„Encanto”, cea mai nouă producţie Disney, a urcat o poziţie, până pe doi, după ce în al treilea weekend de la premieră a generat încasări de 227.480 de lei.

Animaţia spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar şi casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieţii de zi cu zi. Când însă descoperă că magia care înconjoară Encanto e în pericol, Mirabel decide ca ea, cea mai comună dintre Madrigali, să fie cea care salvează totul.

Animaţia „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 205.965 de lei.

„Sing 2”, regizat de Garth Jennings, continuă povestea animalelor care au reuşit să salveze un teatru din Redshore City printr-un concurs muzical. Acum, după cinci ani, Buster Moon şi prietenii lui trebuie să convingă un star rock retras din lumina reflectoarelor, Clay Calloway (interpretat de Bono), să li se alăture pentru un nou show.

Personajelor şi-au împrumutat vocile, între alţii, actorii Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson şi Taron Egerton. În plus, trupa irlandeză U2 a compus „Your Song Saved My Life”, special pentru această animaţie.

Locul al patrulea a fost ocupat de comedia SF „Vânătorii de fantome: Moştenirea/ Ghostbusters: Afterlife”, regizată de Jason Reitman, cu încasări de 200.148 de lei în al doilea weekend.

Acţiunea filmului cu Paul Rudd, Carrie Coon şi Mckenna Grace în distribuţie are loc la câteva decenii după povestea celor trei parapsihologi vânători de fantome. După ce se mută într-un orăşel liniştit, o mamă şi cei doi copii ai ei află că au o strânsă legătură cu echipa originală Ghostbusters şi încearcă să înţeleagă moştenirea lăsată în urmă de bunicul familiei.

Filmul fantasy „Dune” s-a menţinut pe locul al cincilea, după ce, în al optulea weekend, a generat încasări de 109.961de lei.

Ecranizarea lui Denis Villeneuve a romanului omonim scris de Frank Herbert îi are în distribuţie pe Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac şi Zendaya.

Top 10 este completat de filmul horror „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City”, lungmetrajul fantasy „Eternii/ Eternals”, musicalul „Poveste din cartierul de vest/ West Side Story”, drama „Regele Richard: Crescând campioni/ King Richard” şi de filmul horror „Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let There Be Carnage”.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI