Această țară interzice dansatul în baruri și restaurante pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Autoritățile franceze vor interzice dansatul în barurile și restaurantele din țară până la începutul anului viitor, urmând ca cluburile de noapte să fie închise ca parte a unui nou set de restricții anti-Covid anunțat de guvern miercuri, relatează La Libre Belgique.

Măsura va intra în vigoare de vineri, 10 decembrie, și va fi impusă până pe 6 ianuarie, potrivit decretului publicat miercuri.

Guvernul premierului Jean Castex își justifică decizia citând un studiu realizat de Institutul Pasteur între 23 mai și 13 august și publicat în revista medicală The Lancet.

Studiul ComCor a concluzionat că cluburile de noapte erau „locuri cu risc ridicat de transmitere” deoarece sunt spații închise cu ventilație slabă, unde coronavirusul poate rămâne mai ușor suspendat în aer.

Cluburile de noapte s-au redeschis în Franța pe 9 iulie pentru persoanele cu certificat Covid, după 16 luni de închidere.

Proprietarii cluburilor de noapte urmează să fie despăgubiți din nou pentru a compensa pierderile din următoarele săptămâni însă se plâng că alte locuri de petrecere vor putea rămâne deschise.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI