Accesul la târgul de Crăciun se face doar cu certificat digital european COVID-19

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că la Târgul de Crăciun de la Timişoara se va putea intra cu certificat digital european COVID-19, excepţie fac zonele unde se va amplasa bradul şi cele dedicate copiilor. În Piaţa Victoriei va fi amplasat şi un brad modular înalt de 12 metri. De Revelion a fost pregătit ”Dialogul pianelor”.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat vor fi delimitate două zone, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Libertăţii, unde oamenii vor trebui să prezinte certificatul digital european COVID-19, pentru a putea pătrunde.

„Vor fi delimitate două zone, una de la patinoarul din faţă Operei până la Modex, şi alta în Piaţă Libertăţii, în zona scenei şi a căsuţelor, unde se va putea intra doar pe baza Certificatului Verde. Practic, vor fi două intrări, unde oamenii vor fi verificaţi, se va scana certificatul. Că să delimităm zonele acestea cât mai restrâns, căsuţele care erau prevăzute a fi amplasate vizavi de Palatul Lloyd au fost mutate la Modex, acolo unde, iniţial, trebuia să fie un parc de distracţii, pe care l-am limitat la un ringispil. Pe de altă parte, pe strada Mărăşeşti, unde vor fi amplasate standurile cu mâncare şi se mănâncă la faţă locului, nu va fi delimitat perimetrul şi nu va există o persoană din partea organizatorilor care să verifice certificatele verzi, ci este obligaţia fiecărui comerciant să facă acest lucru”, a declarat pentru News.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

În Piaţa Victoriei, în locul deja tradiţional de lângă rectoratul Universităţii Politehnica, va fi montat un brad artificial modular.

„Pentru că nu am vrut ca zona în care este amplasat bradul să fie parte din cea îngrădită, am decis să îl mutăm în centru, în afara ţarcurilor. Vom avea un brad artificial, pe module, adus din Olanda. Practic, este făcut din mai multe segmente, va avea 12 metri înălţime şi va fi perfect conic”, a mai declarat Camelia Mingasson.

Târgul de Crăciun de la Timişoara se va deschide în 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, la orele 18.00, când va fi aprins şi iluminatul festiv, şi se va desfăşura până în 15 ianuarie 2022.

În deschidere, în Piaţa Libertăţii, Ansamblul Timişului, însoţit de invităţi surpriză din fiecare regiune a ţării, va susţine un spectacol ce va fi urmat de un concert al formaţiei timişorene TM Groove.

Şi pentru noaptea dintre ani va fi pregătit un concert. De Revelion, muzicienii Cari Tibor şi Teo Milea vor avea un ”dialog al pianelor”, în cadrul căruia vor invita pe scenă o serie de artişti.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI