Când ar putea avea loc referendumul de suspendare a lui Klaus Iohannis. George Simion (AUR): „Există cel puțin 10 motive”

După 7 ani de mandat în funcția de președinte al României, Klaus Iohannis este prima dată în fața unui val uriaș de antipatie, la nivel social. Pe rețele sociale, internauții cer cu insistență suspendarea și demiterea oficialului de la Cotroceni, care a ajuns la o încredere de 14%, potrivit celui mai recent sondaj Avangarde. Astfel, politicienii discută din ce în ce mai des despre scenariul îndepărtării lui Iohannis din funcție.

În ultimele săptămâni au apărut din ce în ce mai multe discuții în spațiul public despre suspendarea și demiterea președintelui Iohannis. Partidul AUR a fost cel mai vocal pe această temă, invocată inclusiv pe 20 octombrie, în Parlament, la votul pentru Cabinetul Cioloș.

Într-un interviu oferit pentru TVR, George Simion, copreședinte AUR, a oferit noi precizări despre procedura de suspendare a fostului primar de la Sibiu.

AUR merge mai departe cu inițiativa suspendării. Cel mai probabil, românii vor fi chemați la referendum în aprilie 2022.

„Votul pentru suspendarea lui Klaus Iohannis va fi undeva prin aprilie. Primul pas este să strângem semnături. Avem și colegi de la PSD și PNL cu care am vorbit deja”, a declarat George Simion, joi, 28 octombrie, la TVR.

Partidul AUR a început deja negocierile cu parlamentarii de la alte partide și cu minoritățile, în vederea suspendării oficialului de la Cotroceni.

„Există cel puțin zece motive care impus suspendarea președintelui. Printre ele, provocarea crizei politice, implicarea lui Iohannis în Congresul PNL și impunerea propriului favorit, implicarea în alegerile din 6 decembrie 2020 ca jucător activ. Cred că vom strânge semnăturile când va vedea PSD că nu poate fi și la putere, și în opoziție”, a mai dezvăluit George Simion.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI