Dezastru total în Israel din cauza pandemiei de coronavirus! Sistemul sanitar este la pământ

De la debutul pandemiei de coronavirus, decembrie 2019, oamenii au așteptat apariția unui vaccin pentru a reveni la normalitate. Se pare că deși au apărut serurile împotriva virusului, iar peste un miliard de persoane din întreaga lume au fost imunizate, valul patru al pandemiei începe să facă din nou ravagii și să pună sistemul sanitar la pământ, în ciuda imunizării.

Europarlamentarul Cristian Terheș (PNȚCD), un critic înrăit al măsurilor anti-COVID luate de Guvern, a postat un mesaj pe Facebook în care citează un articol al The Jerusalem Post, prin care se arată că deși în Israel oamenii au fost vaccinați cu a treia doză de vaccin, sistemul sanitar este la pământ din cauza valului patru, iar medicii sunt puși din nou în situația în care trebuie să aleagă pe cine salvează și pe cine nu.

„In Israel, tara unde oamenii sunt vaccinati cu 3 doze, spitalele sunt aglomerate pana la refuz, astfel ca doctorii vor fi nevoiti sa ii lase pe unii pacienti sa moara. Ce se intampla in Israel contrazice toata retorica cu impunerea vaccinarii. Fata de numarul de cetateni vaccinati, inclusiv cu 3 doze, Israelul ar trebui sa inregistreze cea mai mica rata de infectare, insa inregistreaza exact opusul”, spune Terheș.

Conform The Jerusalem Post, spitalele din această țară sunt supraaglomerate. Secțiile dedicate pacienților infectați cu coronavirus se prăbușesc, iar medicii au ajuns din nou la capătul puterilor. De asemenea, s-a ajuns din nou în situația în care nu există suficient echipament medical sau personal calificat pentru a gestiona situația.

Sunt situații în care pacienții care nu sunt infectați cu coronavirus își pierd viața deoarece aparatele de care au nevoie sunt folosite de cei infectați. Mai clar, majoritatea aparatelor ECMO sunt utilizate de pacienții care sunt infectați cu coronavirus. Conform personalului, atunci când apar din ce în ce mai multe persoane care au nevoie de aceste aparate, medicii vor fi nevoiți să aleagă între pacienți.

Totuși, nu doar numărul echipamentelor medicale este necesar pentru a controla situația generată de pandemie, ci este nevoie și de forță de muncă. De exemplu, fiecare pacient care se află pe un aparat ECMO are nevoie de îngrijire medicală 24/7.

„Nu avem personal care să se ocupe de aceste persoane”, a declarat pentru The Jerusalem Post Dr. Yael Haviv-Yadid, șeful unei unități de terapie intensivă și terapie intensivă pentru coronavirus de la Sheba Medical Center. „Este posibil să avem întotdeauna mașini de rezervă, dar nu vom avea personalul care să le conducă.”

În primul val al coronavirusului, guvernul a solicitat spitalelor să amâne intervențiile chirurgicale care nu erau urgente sau alte investigații. Din acest motiv, unitățile sanitare s-au închis pentru pacienți, cu excepția cazurilor etrem de urgente și a celor de Covid-19. În celelalte valuri care au urmat, adică doi și trei, oamenii nu se mai duceau la spitale să ceară ajutor fiindcă le era frică de faptul că ar putea contacta virusul.

În primăvară, când situația generată de pandemie s-a mai liniștit, spitalele au început să se umple de pacienți care deși nu aveau virusul, erau și mai bolavi și aveau nevoie de îngrijiri medicale mult mai serioase. Din acest motiv, la debutul celui de-al patrulea val, paturile din unitățile medicale erau deja pline de pacienți.

În prezent, medicii trebuie să aleagă între pacienții infectați, unii nemaiputând fii băgați în secțiile de terapie intensivă din cauză că nu mai sunt locuri. Conform sursei citate, aceștia sunt trimiși în secțiile normale de coronavirus, unde vor fi îngrijiți de asistenți medicali cu experiență mai puțină.

Comitetul național de experți Covid-19 a avertizat joi Guvernul că ideea de a se baza pe o a treia doză de vaccin nu este potrivită. Aceștia susțin că Israelul, la fel ca alte țări, va ajunge în situația în care va trebui să acorde prioritate pacienților tineri care se confruntă cu Covid-19, iar adulții vor fi lăsați de izbeliște, motiv pentru care au solicitat schimbarea regulilor.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI