Informații importante pentru cei vaccinați cu Pfizer: A fost descoperit un efect advers rar, dar foarte grav

Autoritățile sanitare din Canada au explicat că paralizia Bell reprezintă un episod de slăbiciune sau paralizie a mușchilor feței. Totuși, aceasta este temporară de cele mai multe ori și apare rareori în urma vaccinării.

În acest context, Health Canada a explicat că printre simptome se enumeră pierderea sensibilității feței, dureri de cap și salivație excesivă, conform informațiilor transmise de healthycanadians.gc.ca

Totodată, cifra cazurilor de paralizie Bell raportate în Canada la persoane vaccinate este de 311. Totuși, agenția spune că serul anti-COVID nu a fost cauza specifică.

Începând cu data de 30 iulie, reacția adversă s-a manifestat la 206 persoane care au primit Pfizer, 67 Moderna, 37 AstraZeneca. Pe eticheta vaccinului Moderna figurează deja atenționarea legată de paralizia Bell, conform sursei menționate.

În Canada, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate peste 50 de milioane de doze de vaccin. Health Canada spune că 2.849 de pacienți au raportat efecte secundare grave, cum ar fi inflamația inimii, reacții alergice, cheaguri de sânge și sincope. Health Canada recomandă celor care se confruntă cu simptome de paralizie Bell să solicite asistență medicală.

„Vaccinurile COVID-19 continuă să fie sigure și eficiente împotriva COVID-19”, spun autoritățile din domeniul sănătății.

Beneficiile vaccinurilor depășesc întotdeauna posibilele riscuri – dovezile științifice arată că reduc decesele și spitalizările provocate de COVID.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI