Începutul valului patru se simte! Primul spital din România care a intrat în carantină

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a anunțat, miercuri, reintrarea în carantină totală a unității sanitare după ce numărului de bolnavi COVID internați a crescut.

„Ca urmare a creșterii numărului de cazuri COVID-19 depistate și internate în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, se reinstituie starea totală de carantină, suspendându-se posibilitatea de vizitare a pacienților pe secțiile spitalului în zilele de marți și joi”, a transmis conducerea spitalului.

Conform acesteia, măsura are ca scop protejarea pacienților internați și a personalului medical.

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt internați 15 pacienți Covid confirmați, dintre care unul minor, și alți doi suspecți în Secția de Boli Infecțioase, un pacient confirmat în Secția Psihiatrie și unul confirmat în Secția.

Ministerul Sănătății a anunțat că 70% dintre medicii din spitalele de stat sunt vaccinați împotriva COVID-19, adică 25.387 de medici din totalul de 36.312. Dintre totalul de medici vaccinați, 69% au efectuat schema completă, adică 25.040 de medici.

În total, 59.48% din personalul medical aflat în contact cu pacienții, medici, asistenți medicali, infirmieri, brancardieri, din unitățile sanitare din sistemul public este vaccinat împotriva COVID-19.

Procentual, 58.08% din totalul personalului medical a efectuat schema completă și 1.4% cu prima doză. Iar, 1.79% nu au declarat statusul vaccinal.

Cele mai mari procente de personal medical vaccinat cu schemă completă se regăsesc în județele Călărași (76.45%), Cluj (71.69%), Sibiu (69.55%), Ilfov (69.13%) și municipiul București (66.34%).

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI