S-a decis! Profesorii și studenții vor fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului

Profesorii italieni sunt obligați să arate dovada vaccinării împotriva coronavirusului înainte de a intra în sala de clasă. Aceeași măsură este aplicată și persoanelor care călătoresc cu trenul, autocarul, avionul sau vaporul.

Guvernul de la Roma a decis că profesorii trebuie să prezinte dovada faptului că nu sunt bolnavi de Covid înainte de a intra la cursuri.

Măsură intră în vigoare de la 1 septembrie și se referă și la studenți. Totodată, așa numitul Certificat Verde (Green Pass) va fi obligatoriu pentru călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul.

Conform deciziei adoptate de guvern, profesorii nu vor putea lucra fără certificat și după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți, potrivit Reuters.

Încercând să accelereze campania de vaccinare pentru a opri răspândirea variantei Delta, guvernul a decretat că, din 6 august, certificatul Covid va fi necesar și pentru cei care mănâncă în interiorul restaurantelor, dar și pentru alte activități de agrement.

„Decizia guvernului a fost de a ne baza cât mai mult pe certificatul verde pentru a evita restricțiile și pentru a proteja libertățile”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI