Când va fi difuzat primul episod din serialul „Stăpânul Inelelor”

Serialul „Stăpânul Inelelor”, inspirat din saga fantastică de J.R.R. Tolkien, va fi difuzat în toată lumea din 2 septembrie 2022.

Amazon, care a achiziţionat în 2017 drepturile de difuzare ale acestei producţii pentru o sumă estimată la 250 de milioane de dolari, a precizat într-un comunicat că „filmările primului sezon au fost terminate astăzi (luni) în Noua Zeelandă”, conform AFP.

Acţiunea, plasată în Pământul de Mijloc, va aduce în prim plan mai multe personaje emblematice ale trilogiei. Aventurile inedite au loc „într-o perioadă de pace relativă, cu mii de ani înainte de evenimentele din cărţile „Hobitul” şi „Stăpânul Inelelor” de J.R.R. Tolkien”, a adăugat Amazon Studios.

Episoadele din primul sezon vor fi difuzate săptămână de săptămână, a precizat grupul, care a publicat luni, pe reţelele de socializare, prima imagine din serial.

În distribuţie apar Cynthia Addai-Robinson, cunoscută pentru rolul din serialul „Spartacus”, şi Robert Amarayo, care a jucat în „Game of Thrones”, devenit în opt sezoane un reper al genului fantasy. Adaptarea cinematografică de Peter Jackson ale celor trei romane, cu Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Liv Tyler şi Orlando Bloom, a generat aproape trei miliarde de dolari la nivel mondial şi a câştigat 17 premii Oscar.

Prin această adaptare în mai multe sezoane a fenomenului literar al lui Tolkien, deja preluat cu succes în cinema în anii 2000, Amazon speră să marcheze o victorie în faţa Netflix şi Disney în special.

 

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI